Finale Jaeger Music Nighta 2012
53

Hladno pivo nastupa u Cinemas Clubu 30. novembra

Klix.ba
U Cinemas Clubu u Sarajevu će u petak, 30. novembra biti održano dugoočekivano finale takmičenja Jaeger Music Night 2012. Bendovi koji će se obračunati u finalnom muzičkom duelu su Big Brothers i Karma Guru. Ulaz na ovaj događaj, koji počinje u 22 sata, je besplatan.

Finale programa Jaeger Music Night 2012 će uveličati i nastup specijalnih gostiju – izvrsnog hrvatskog benda Hladno pivo, vrlo dobro poznatog svim ljubiteljima punk rocka na ovim prostorima. Izdali su osam albuma, a njihov posljednji studijski uradak,

Svijet glamura iz 2011. godine, još jednom je oduševio sve fanove. Publika će na koncertu u Cinemas Clubu moći uživati u pjesmama s posljednjeg albuma, ali i u njihovim starim hitovima kao što su Nije sve tako sivo, Ne volim te, Zimmer Frei... Bend Hladno pivo održao je preko 600 koncerata, prodao preko 60.000 nosača zvuka, te osvojio mnoštvo nagrada, a u Cinemas Clubu će se pobrinuti za izvrsnu punk rock atmosferu.

Publika će u okviru finalnog muzičkog okršaja u sklopu Jaeger Music Nighta 2012 za svoje favorite moći glasati tokom samog koncerta, a o pobjedniku će odlučiti upravo direktni glasovi publike, te će bend koji bude imao više glasova biti proglašen pobjednikom Programa Jaeger Music Night 2012.

Pop rock bend Big Brothers postoji već 12 godina, a s radom su započeli 2000. godine sa svirkama u EKV klubu u Tuzli. Kako je na koncertima bilo sve više publike, proširili su repertoar, ali i postavu benda, te danas sviraju širom BiH, a od 2006. počinju i sa autorskim radom, te snimaju svoje prve pjesme.

Progressive rock bend Karma Guru (ranije poznat pod imenom SIN) je osnovan 2006. godine i do sada su nastupali na mnogim festivalima te dijelili pozornicu sa poznatim muzičarima iz regiona. Osvojili su više nagrada na regionalnim festivalima, kao što su UFO Fest u Osijeku i RockLive Fest iz Koprivnice.

Bend koji pobijedi u ovogodišnjem izdanju Jaeger Music Nighta bit će nagrađen mogućnošću da snimi i objavi svoj prvi album u studiju Skirlibaba producentske kuće Ekipa, a vrijedne nagrade predviđene su i za drugoplasirani bend, kao i za bend koji pokaže najviše truda i zalaganja tokom trajanja Programa.

Sve dodatne informacije o programu Jaeger Music Night možete pronaći na web stranici www.jaegermusicnight.ba i Facebook stranici Jagermeister BIH.