Muzika
0

Hip-Hop slavio na MTV-jevim Video Music nagradama

NINA
U nedjelju su u dvorani American Airlines Arena, u Miamiju održane MTV-jeve Video Music nagrade na kojima je pobjednik bio hip-hop.

Naime, najviše nagrada, po četiri, osvojili su Outkast i Jay-Z. Spot ''Hey Ya!'' atlantskog dvojca nagrađen je kao spot godine, najbolji hip-hop spot, spot s najboljim specijalnim efektima i umjetničkim vodstvom. Jay-Z sa svojim kontraverznim spotom za pjesmu ''99 Problems'' osvojio je, između ostalog, nagradu za najbolji rap spot.

Najbolji ženski spot je ''Naughty Girl'' od Beyonce, dok su No Doubt kući otišli s nagradama za pop spot i video grupe s ''It's My Life''. Usher je osvojio dvije nagrade za najbolji muški i plesni spot s ''Yeah!''. Nagradu publike osvojili su Linking Park svojim animiranim spotom ''Breaking The Habit'', a fanovsku nagradu MTV2 dobili su Yellowcard s ''Ocean Avenue''.

Najbolji spot novog benda je ''This Love'' Maroon 5, Jet su s ''Are You Gonna Be My Girl'' nagrađeni u kategoriji najboljeg rock spota, Franz Ferninand su za ''Take Me Out'' su dobili nagradu ''Breakthrough video''. Najbolji r'n'b spot je ''If I Ain't Got You'' Alicie Keys, a Black Eyed Peas su s ''Hey Mama'' imali najbolju koreografiju.

Prvi put u 20 godina nagrade su podijeljene izvan Los Angelesa i New Yorka.