Muzika
19

Hiljade talentovanih DJ-eva žele nastupati na Ibizi

Klix.ba
Projekt Burn Studios Residency je imao senzacionalan start. Hiljade talentovanih DJ-eva je uploadovalo svoje mixeve, kako bi dobili priliku da ljeto provedu nastupajući u nekim od najprivlačnijih klubova na suncem okupanoj Ibizi.

Program koji je podržao Burn energy drink ulazi u narednu fazu koja podrazumijeva organizaciju serije mix-off evenata širom svijeta, kako bi učesnici pred publikom predstavili svoje vještine. Mix-off eventi će se u narednih mjesec dana održati u 18 gradova širom svijeta, a u Sarajevu 20. aprila 2013. sa početkom u 20 sati, na lokaciji Interstage (bivši Vaso Miskin Crni) Kolodvorska bb.

Odabranih pet takmičara će pokazati kreativnost pred burn stručnim žirijem koji čine: Armin Karović Djarmah (DJ i suvlasnik kluba SO.BA), Noah Ball (generalni menadžer festivala Outlook, Dimensions i Soundvawe) te Nikhill Shah (suvlasnik muzičke platforme Mixcloud. Žiri će, na bazi dugogodišnjeg muzičkog iskustva, odabrati samo jednog bosanskohercegovačkog DJ-a kojeg će na party otoku dočekati svjetski poznati mentori Fatboy Slim, Joe Goddard (Hot Chip), Steve Lawler, Solomun, Maceo Plex i Avicii.

Uz sretnu petorku, imat ćete priliku čuti energične setove kojima će vas počastiti headlineri A Skitzo i Baga Sound. Dođite da zajedno podržimo lokalnu muzičku scenu.