Muzika
209

Helem Nejse i Edo Maajka najavljuju spot za pjesmu "Nemam"

Klix.ba
Sarajevska hip hop grupa Helem Nejse u suradnji sa Edom Maajkom najavljuje premijeru video spota za pjesmu "Nemam" koji bi treba biti javno prikazan 30. juna u 20h na portalu Klix.ba. Spot je sniman na lokacijama Alipašinog Polja u Sarajevu. Režiju, scenarij i montažu potpisuje sjajni mladi reditelj Irfan Avdić, a direktor fotografije je Admir Švrakić.

Za muziku i aranžman je bio zadužen talentovani mladi producent iz Jajca, Stjepan Jelica Al Bino. Mix i master potpisuje etablirani zagrebački producent Koolade. Pjesma je snimana u Vakat studiju u Sarajevu pod komandnom palicom Vladimira Grizelja.

"Video spot za pjesmu 'Nemam' snimali smo na lokacijama Alipašinog polja u Sarajevu. Upravo te lokacije smo, u suradnji sa rediteljem i direktorom fotografije odabrali zbog raznolikosti boja i zanimljive arihtekture koja zasigurno daje poseban pečat izgledu cjelokupnog videa. Ono što je našem video spotu podarilo još jednu zanimljivu notu su glumci, koji su pored jako zahtjevnih glumačkih zadataka, uspjeli uraditi ono što je reditelj tražio od njih. Odabrani su isključivo glumci amateri, a ovim putem se zahvaljujemo Erku, Sariji, Zdeni, Maku i Evi koji su svojim bezuslovnim zalaganjem učinili da snimanje spota protekne planski i u najboljem redu. U spotu se još pojavljuju Gaagara, Stihomir i Edo Maajka, autori pjesme. Izvršna produkcija je bila pod totalno kontrolom Helem Nejse organizacije na čelu sa Ajdinom Šehovićem i Eminom Canovićem", rekao je Admir Čular.

"U spotu pratimo avanturu trojice dječaka, a sva trojica su starija od pedeset godina. Oni voze romobile, igraju lopte i žmire ali svaku igru im prekinu odrasli. Baviti se muzikom, filmom, općenito umjetnošću zahtjeva od nas da ostanemo djeca, nestašna, inspirativna i maštovita, da gradimo ljepši svijet od onoga što nemamo", izavljuje Irfan Avdić, reditelj spota.

Helem Nejse sa ovim singlom najavljuje album radnog naziva „Go u Gostima“ koji bi svjetlo dana trebao ugledati u septembru mjesecu sa početkom nove radijske sezone Helem Nejse radio šoua. Album okuplja puno ljudi, kako muzičke producente iz Zenice, Jajca, Livna i Zagreba, tako i goste iz regiona koji će naš album učiniti masivnijim.