Muzika
0

"Heineken Music Stage" uz Severinu, Van Gogh, Dubiozu, Frenkieja, Laku...

Sarajevo-x.com
I ove godine u toku Sarajevo Film Festivala od 23. do 31. jula Sarajevo će ugostiti velike muzičare i iz noći u noć ugošćavati sve željne dobre zabave nakon dnevnih projekcija filmova. Serija koncerata pod nazivom "Heineken Music Stage" predstavlja svojevrsne gradske after-partyje.

Na rasporedu šestog "Heineken Music Stagea" u petak, 23. jula je "Cirkus Columbia" - muzički izbor Danisa Tanovića uz grupe Zoster i Dvadesetorica, te Frenkieja. Dan poslije nastupaju Kiril Džajkovski & Live band, a u nedjelju, 25. jula grupa Zabranjeno pušenje. U ponedjeljak Sarajevo ugošćava hrvatsku divu Severinu, a u utorak srbijanske rockere iz grupe Van Gogh. Srijeda, 28. juli, rezervisana je za turski vend BaBa ZuLa, a četvrtak za Fun-Da-Mental i Dubioza kolektiv. U petak će na "Heineken Music Stageu" nastupiti Neno Belan & Fiumensi, a posljednju noć, u subotu, 31. jula Lollobrigida i Laka.

Ulaz na koncert turske grupe BaBa ZuLa bit će dozvoljen samo publici sa pozivnicima i akreditacijama SFF-a, dok će se za sve druge programe ulaznice, po cijeni od 20 KM, moći kupiti od petka 23. jula, na biletarnici Doma mladih.