Spektakularan koncert
1

Hari pjevao pred punim Koševom

Sarajevo-x.com
Foto: Feđa Krvavac/Fotoservis
Pjesmom "Ljubav" praćenom ovacijama sarajevske publike koja je ispunila stadion "Asim Ferhatović Hase", grupa Hari Mata Hari započela je koncert kojim je stavljena kruna na njihovu dugogodišnju karijeru.

Ovim je dvoipol satnim koncertom slavna sarajevska pop grupa Hari Mata Hari otvorila turneju u okviru koje će promovirati posljednji studijski album "Sreća" i u još nekoliko bh. gradova. Novi materijal nakon toga predstavit će publici i u Hrvatskoj, Srbiji, Makedoniji, te Skandinaviji, Australiji i SAD-u. Na ovome albumu ističu se dueti sa poznatim izvođačima bosanskohercegovačke i regionalne muzičke scene. Prvi najavni singl bio je duet sa Ninom Badrić "Ne mogu ti reći šta je tuga", pjesma s kojom je Hari ove godine na 14. Hrvatskom radijskom festivalu osvojio "Grand Prix".

Na bini su, pored Harija, nastupali i Dino Merlin, Eldin Huseinbegović, Nina Badrić, Dražen Žerić Žera. Koncert je muzički poklon gradu, tako da su ulaznice podijeljene besplatno na nekoliko punktova u gradu.

Veliki muzički događaj posjetio je i gradonačelnik Ljubljane Zoran Janković, a prije prijateljskog susreta sa Iranom na koncertu su se opustili i zabavili fudbalski reprezentativci BiH predvođeni selektorom Ćirom Blaževićem. I Halid Bešlić došao je vidjeti nastup svog kolege, a koncertu je prisustvovao veliki broj osoba iz javnog i kulturnog života našeg glavnog grada.

Iako su najavljene padavine, vrijeme je poslužilo organizatora i publiku pa za kišobranima nije bilo potrebe.