Muzika
0

Hari Mata Hari u Coloseum Clubu

Sarajevo-x.com
U subotu, 11.06.2011. u Coloseum Clubu sa početkom u 22 sata bit će održan koncert jednog od najpoznatijih bh. izvođača Hari Mata Harija.

Estradnu karijeru Hari je počeo krajem 1970-ih u sarajevskoj grupi "Ambasadori", da bi je nastavio u grupi "Zov". Kao frontmen grupe postiže veliki uspjeh pjesmom "Golubica", u kojoj objedinjuje elemente popa i rocka sa elementima tradicionalnog bosanskog folklora.

Sredinom 1980-ih njegova nova grupa Hari Mata Hari počinje pohod na jugoslavenske top liste, što im uspjeva zahvaljujući prije svega romantičnim ljubavnim baladama kao: "Ja te volim najviše na svijetu", "Strah me da te volim", "Javi se".

Milionske tiraže ploča, svejugoslavenska popularnost i nadasve kvalitetan muzički proizvod obilježile su vrijeme kasnih 1980-ih i ranih 1990-ih godina, kad je grupa "Hari Mata Hari" slovila za apsolutni vrh domaće zabavne i pop muzike.

Hajrudin Hari Varešanović je zajedno sa grupom "Hari Mata Hari" četiri puta nastupao na nacionalnim izborima za Pjesmu Evrovizije. 2006. godine na Eurosongu u Ateni, Hari je sa pjesmom "Lejla" izborio je fantastično treće mjesto.

Jedanaestog juna samo za goste Coloseum Cluba Hari će izvest svoje najveće hitove i prirediti vrhunski muzički spektakl.