Muzika
51

Halka nastupa na INmusic festivalu

Klix.ba
Halka (Foto: Amir Bajrić)
Halka (Foto: Amir Bajrić)
Nakon uspješnih koncerata koje je bosanskohercegovački ansambl Halka održao u proteklom periodu u Beču, Zagrebu, Ljubljani, Podgorici i Banjoj Luci, ovaj "novi evropski muzički fenomen" kako su ovaj bend nazvali evropski mediji, nastupit će na World Stageu INmusic festivala 24. juna.

Na ovom prestižnom popularnom festivalu koji se ove godine održava deseti put u Zagrebu, na open-air sceni Halka će nastupiti pred 5.000 posjetilaca, predstavljajući pjesme objavljene na njihova dva albuma nastala u produkciji izdavačke kuće Gramofon.

Na INmusic festivalu nastupit će brojni međunarodni izvođači kao što su Florence + the Machine, FFS (Franz Ferdinand & Sparks), Placebo, Paolo Nutini, Of Monsters and Men, La Roux, Black Rebel Motorcylce Club, Death Cab For Cutie, Future Islands, Frank Turner, Eagles of Death Metal, Kate Tempest, Aziza Brahim, Batida, We Are Shining, Jonathan i Repetitor.

Halka je sinoć u punoj dvorani Bosanskog kulturnog centra u Tuzli održala nastup koji su lokalni mediji ocijenili "jednim od koncerata koji se ne zaboravljaju", napominjući kako je publika ovacijama muzičare dva puta vraćala na bis.

Božu Vreću, Dinu Šukala, Adisa Sirbubala, Edvina Hadžića i Anesa Beglerbegovića prije nastupa na INmusicu, u okviru promotivne turneje "O ljubavii" očekuju koncerti u Sarajevu 3. aprila, u Bosanskom kulturnom centru te u Kolarčevoj zadužbini u Beogradu 24. maja.