Veliki koncert
0

Halid Bešlić prvog dana Bajrama u zeničkoj Areni

FENA
Premijera spota Halida Bešlića za pjesmu "Dvadesete" prikazana je danas novinarima na pres-konferenciji povodom Halidovog koncerta u zeničkoj "Areni" zakazanog za prvi dan Ramazanskog bajrama.

Bit će to prvi samostalni koncert nakon teške saobraćajne nesreće koju je Bešlić doživio 10. marta 2009.

Halid Bešlić koncertom prvog dana Bajrama u Areni u Zenici najavljuje veliki povratak na muzičku scenu.

"Nadam se da će publika doživjeti pravog Halida. Kada sam poslije nesreće zapjevao sestrama u bolnici prvo sam obradovao sebe, a potom i njih, jer mi se glas vratio", kaže Halid.

Dodao je da je glas u punoj formi jer je prestao da puši, ali da se još fizički oporavlja da bi bio u punoj snazi.

"Trebao sam otvoriti zeničku "Arenu", nisam imao sreće. Ležao sam u bolnici kada mi je sin Dino dodao mobitel i rekao da Dino Merlin spominje moje ime. Nakon toga je uslijedilo višeminutno skandiranje mog imena. Ležao sam u krevetu i plakao. Tada sam rekao prvi koncert bit će u 'Areni'", kroz suze kaže Halid.

Harun Mahmutćehajić, direktor Hayat produkcije, rekao je da konačno imamo starog Halida koji se smije i širi pozitivnu eneregiju.

Adnan Osmanagić, direktor RSG radija, kazao je da sve što Halid radi bude osuđeno na uspjeh, a tako će biti i s novim spotom i povratničkim koncertom.

Spot je snimljen na tvrđavi "Vranduk". Realizaciju spota potpisuje Hayat produkcija, izvršni producent je Nedim Srnja, režiser je Damir Mujagić, dok su akteri u spotu pored Halida Bešlića i njegovog benda, djeca iz naselja Vranduk te glumica Lana Stanišić.

"Sramota je to, ali prvi put sam bio na vrandučkoj tvrđavi, a tako nam je blizu", rekao je Halid i pozvao sve da posjete historijsko jezgro Bosne.

Ulaznice se mogu nabaviti u svim poslovnicama Centrotransa, agencijama Sol Azur, Buena Vista i BISS Tours po slijedećim cijenama od 10 KM za parter, 15 KM za tribine i 30 KM VIP.