Muzika
35

Hajde da ludujemo: I nakon 25 godina Tajči podsjeća na neprevaziđeni hit

Klix.ba
Na današnji dan, 5. maja 1990. godine održan je 35. Eurosong, takmičenje za pjesmu Evrope na kojem je nastupila legendarna Tajči sa pjesmom "Hajde da ludujemo".

Prigodom godišnjice izvedbe pjesme koja se i dan danas može čuti u kafićima širom bivše države oglasila se i Tatjana Cameron - Tajči, nekada razigrana 20-godišnjakinja na pozornici arene "Vatroslav Lisinski".

"Prije 25 godina pjevala sam srcem punim sreće i ljubavi koja je strujala mojim tijelom. Takmičenje za pjesmu Evrope održavalo se u Zagrebu, a pjevala sam na pozornici na kojoj sam nastupila i kao četverogodišnja djevojčica.

Tokom proteklih 25 godina postigla sam ono što sam htjela, i živjela sam životom za kojeg sam i stvorena. Jedan od razloga zbog kojeg se svi sjećaju ove pjesme jeste što je prelijepa i moćna, ali nismo ostali na njoj... skupili smo hrabrost da nastavimo, da rastemo, da se suočimo da poteškoćama, da padnemo i da se ponovo uzdignemo", napisala je Tajči između ostalog na svom Facebook profilu.

Pjesma je 1990. godine zauzela sedmu poziciju u konkurenciji 22 zemlje. Tekst je napisala Alka Vuica, a poznatu muziku komponovao je Zrinko Tutić.