Muzika
768

Hadis Zubanović glumi oca u novom spotu Eldina Huseinbegovića

Klix.ba
Nakon godinu dana pauze poznati bosanskohercegovački pjevač i kantautor Eldin Huseinbegović na portalu Klix.ba premijerno objavljuje novu pjesmu i spot "Biser".

Nakon tačno godinu dana od posljednjeg objavljenog singla "Riječi", Eldin će objaviti novi dugoočekivani singl. Na društvenim mrežama mogli smo vidjeti česte upite o novom singlu, a u posljednjih mjesec dana Eldin je sa svojim timom objavljivao stihove nove pjesme i otkrivao detalje sa snimanja i držao u neizvjesnosti sve one koji su s nestrpljenjem iščekivali objavu novog singla.

Tekst nove pjesme će nesumnjivo izazvati mnogo emocija, ali i sam koncept spota, koji je ovaj put radila mlada ekipa predvođena agencijom Global Market Solutions iz Sarajeva koja je preuzela cijelu organizaciju. U spotu ćemo vidjeti mališane koje odgaja otac i majku koja više nije s njima. Oca je odglumio Hadis Zubanović bivši nogometaš Željezničara, a trenutno uspješni sportski menadžer, dok je majku odglumila Nela Đenisijević talentirana bh.glumica. Amina i Mehmed Omerhodžić su se prvi put pojavili pred kamerama i to u ulogama koje im i u stvarnom životu pripadaju – sestre i brata.

"Ova pjesma je nesumnjivo jedna od najemotivnijih na mom repertoaru do sada i ne sumnjam da će veoma brzo pronaći svoje mjesto u srcima moje drage publike. Već na samom setu spota je bilo suza, a ekipu su činili moji prijatelji, profesionalci u svom poslu što su i dokazali", kazao je Eldin. "Moji prijatelji Hadis i Nela su sjajno utjelovili ono što sam ja opjevao".

Spot je sniman na tri lokacije u Sarajevu – na obali Maka Dizdara, na Vilsonovom šetalištu, te u salonu Inside by Ećo.