Zvijezda postavila zahtjeve
0

Guetta tražio listu bosanskih jela sa sastojcima i puno vode

Sarajevo-x.com
Pripreme za dolazak planetarne zvijezde Davida Guette teku po planu, a organizacija njegovog boravka u BiH je jedna od najzahtjevnijih u posljednje vrijeme. Poznati DJ ima vrlo stroge i brojne zahtjeve koje nekoliko timova u našoj zemlji već mjesecima pokušava ispuniti. Prošle sedmice Guettin tim je došao u Sarajevo kako bi provjerio da li sve ide po planu.

Dolaze Guettina supruga i dvoje djece?

Uoči nastupa u sarajevskoj Zetri, francuski DJ i producent će biti smješten u hotelu Europa gdje je za njega rezervisan i blokiran cijeli sprat. S njim će doći mnogobrojan tim, a David Guetta će odsjesti u apartmanu. Nije poznato hoće li s njim doći njegova supruga i njihovo dvoje djece, 6-godišnji sin Elvis i 3-godišnja Angie, koje nerijetko vodi na turneje. Lista zahtjeva Davida Guette obuhvaća , između ostalog, 24-satni pristup dvorani za vježbanje, sauni, bazenu, osobnog kuhara i masera, kao i štošta drugo.

Zahtjevi, zahtjevi...

Francuski DJ je tražio da pije isključivo vodu i to u velikim količinama. Za ovu priliku to će biti voda KAP, novi, bosanskohercegovački brand. Zatražio je i Red Bull koji mora biti optimalno rashlađen i raspoređen po sobama gdje će boraviti njegova ekipa. Kuhari u hotelu sastavili su listu jela koja moraju biti tačno usklađena sa zahtjevima i načinom pripreme Guettina ličnog kuhara.

Francuzi su tražili i popis jela koja su tipična za ovo podneblje s listom sastojaka koji se za njih koriste. Poseban se meni priprema i za Guettinu djecu, iako još nije poznato hoće li doći.

Traži vozila sa EURO 5 standardom

Guetta neprestano ističe kako se brine o okolišu, pa je tako zatražio da se za njegov prijevoz u Sarajevu koriste vozila s motorima koji zadovoljavaju EURO 5 normu. Za prijevoz slavnog DJ-a će se, tokom njegovog boravka u BiH, pobrinuti kompanija Vermont sa svojim vozilima Peugeot 3008 i Peugeot 407, koji u potpunosti zadovoljavaju postavljene standarde.

Svoju brigu za okoliš DJ pokazuje i kad je u pitanju tehnika za nastup. Umjesto da tone opreme prevozi širom Europe i svijeta, on zahtijeva da se sva potrebna tehnika nabavlja od lokalnih dobavljača koji moraju zadovoljiti vrlo stroge standarde. Guettin tim preuzima tehniku i produkciju 24 sata prije nastupa i prilagođava je za koncert.

Od tehničkih posebnosti treba istaknuti da će i u Sarajevu po prvi puta biti predstavljen Robot T8 opremljen laserom.