21. aprila
29

Grupa Zoster u Coloseum Clubu

Klix.ba
U subotu 21. aprila, sa početkom u 22 sata, mostarska grupa Zoster će sarajevskoj publici predstaviti pjesme sa trećeg studijskog albuma "Imači kada".

Grupa Zoster oformljena je u jesen 2000. godine kao "posljedica pada imuniteta društva" i kao potreba da se nešto kaže i učini. Svojim jedinstvenim spojem rock i reggae muzike prenose poruke tolerancije, mira, progresivnosti i afirmacije, te ponekad i edukacije. Ovaj mladi i originalni bend čine gitarista i glavni vokal Mario Knezović, saksofonista Boris Gutić, gitarista i klavijaturista Atilla Aksoj, basista i gitarista Marko Jakovljević i bubnjar Goran Rebac.

Predstavnici bh. alter rock scene nakon dva uspješna albuma svojoj publici su poklonili novi, dugoočekivani album "Imači kada" koji je vrlo brzo osvojio simpatije slušalaca. Bježeći od poznatog reggae zvuka, bend je pronašao novu inspiraciju u orguljama, trubama, klavijaturama i dobro poznatom zvuku s kraja 60-tih i početka 70-tih i osvježio nove pjesme.

Coloseum Club poziva sve da budu dio koncerta jedinstvene grupe Zoster koji će izvedbom novih i starih pjesmama sigurno opravdati svoj muzički uspjeh. Za koncert Zostera nije potrebno praviti rezervaciju, jer se radi o programu Arena na nogama, bez sjedećih mjesta.