Muzika
58

Grupa S.A.R.S. dobitnik MTV EMA nagrade

Klix.ba
Najbolji poklon za deset godina postojanja bendu S.A.R.S. osigurali su njihovi fanovi i MTV, budući da je bend upravo osvojio MTV Best Adria Act nagradu.

S.A.R.S. priznanje dobija u godini kada obilježava deceniju rada, rasprodatu regionalnu turneju koja je krunisana s dva nedavno održana koncerta u Domu Sportova u Zagrebu i objavljivanjem šestog studijskog albuma pod nazivom "Poslednji album".

U konkurenciji za MTV Best Adria Act nagradu bili su još Elemental, Luce, Siddharta i Toni Zen, a zahvaljujući najvećem broju glasovima publike iz cijelog regiona, bend S.A.R.S. je odnio pobjedu.

S.A.R.S. se tako pridružuje društvu regionalnih velikana, dobitnika MTV nagrade, među kojima su između ostalih Dubioza kolektiv, Van Gogh, Aleksandra Kovač, Siddharta, Frenkie, Who See, Laka, Lollobrigida, Gramophonedzie i Daniel Kajmakoski. Ovo je 12 put da MTV dodjeljuje regionalnu MTV EMA nagradu, a u okviru evropske dodjele MTV nagrada se večeras održava u Roterdamu.

Prijenos uživo s crvenog tepiha 2016 MTV EMA je počeo u 20:00 sati, dok je ceremonija dodjele na programu MTV kanala u 21 sat.

Voditeljica dodjele je pop pjevačica Bebe Rexha, koja će ujedno imati svoj prvi EMA nastup. Osim nje će nastupiti i Green Day, Kings of Leon, Bruno Mars, OneRepublic, The Weeknd, Martin Garrix, Shawn Mendes, DNCE, Lukas Graham, Zara Larsson i Afrojack.