Muzika
0

Grupa Rolling Stones u Crnoj Gori

Sarajevo-x.com
Rolling Stonsi će pomoći Crnoj Gori da proslavi svoju nezavisnost nastupom u okviru svoje najavljene turneje po Evropi, izjavili su članovi benda.

Britanski rokeri pojavit će se po prvi put u Srbiji, Rumuniji i Ukrajini, a svirat će i u Rusiji i to drugi put u svojoj 45-godišnjoj karijeri.

''Turneja obuhvata mnoga mjesta na kojima nismo bili prije, a to je uzbudljivo. Posjetit ćemo i mnoge drage gradove kao i one u kojima nismo nastupali na prošloj turneji'', rekao je pjevač Mick Jagger.

Naime, u okviru prošlogodišnje evropske turneje otkazano je nekoliko nastupa zbog povrede gitariste Keitha Richardsa.

Početak nove turneje grupa će obilježiti 5. juna nastupom u Belgiji na festivalu '' Werchter'', a turneju će završit 21. augusta svirkom u Londonu. Pored ovoga, bend će održati još jedan koncert u Velikoj Britaniji 10. juna na festivalu ''Isle of Wight''. To će biti njihov prvi festivalski nastup u posljednjih 31 godinu.

U Crnoj Gori Stonesi će svirati 9. jula u Budvi, a u Beogradu 14. jula. Nastup u Ruminiji će se održati 17. jula u Bukureštu, a glavni grad Ukrajine Kiev dočekat će bend 25. jula dan prije Jaggerovog 64. rođendana.

Za 28. juli zakazan je nastup u St. Petersburgu. U ovom ruskom gradu prošle godine je otkazan nastup. Gradovi u kojima je bend također otkazao koncerte u okviru turneje 2006. godine, dobit će drugu šansu.