Muzika
0

Grupa ''Rolling Stones'' najavljuje evropsku turneju

Sarajevo-x.com
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Prema riječima jednog od glasnogovornika grupe ''Rolling Stones'', Mick Jagger će u četvrtak putem weba otkriti detalje ljetne turneje po Evropi za koju se bend sprema.

Jagger će iz Londona otkriti plan puta turneje i odgovarati na pitanja evropskih medija. Ovu web konferenciju moći će pratiti i javnost.

Prvobitno je bilo predviđeno da bend u kompletnom sastavu govori o turneji na uobičajnoj konferenciji za štampu u jednom londonskom hotelu, ali gitarista Keith Richards koji se nalazi u SAD-u nije mogao doći, kazao je izvor blizak bendu.

Očekuje se da će ova turneja obuhvatiti gradove u kojima bend nije svirao na svojoj prošlogodišnjoj turneji, zbog povreda glave koje je gitarista Keith Richards zadobio na odmoru. Tada su otkazana i dva nastupa u Španiji, jer se Jagger žalio na grlobolju.

Prema podacima na web stranici fanova benda ''It's Only Rock 'n' Roll'' (www.iorr.org), nastupi bi se u okviru predstojeće turneje, između ostalih, mogli desiti u Atini, Barseloni, Briselu, Beogradu, Bukureštu, Kopenhagenu, Diseldorfu, Helsinkiju, Madridu i Zagrebu.