Muzika
0

Grupa Ofsajd u sarajevskom klubu "The Bar"

FENA
U sarajevskom klubu "The Bar" 26. januara nastupa grupa Ofsajd, a bend gost će biti "Marginalac margarin" te Dj Main Room, Dj Enchi i Dj Amell.

U martu 2003. godine, grupa "Ofsajd" snima prvi demo album sa dvadeset autorskih pjesama, u improviziranom kućnom studiju, u prostorijama Internacionalnog multireligijskog i interkulturalnog centra - "IMIC". Zahvaljujući boljoj produkciji, svirke se polako počinju širiti i po drugim gradovima BiH, ali i po Hrvatskoj.

Bend u aprilu 2004. godine snima šest novih pjesama, također u improviziranom kućnom studiju. Pjesma "Tri zvijezde do zore" (in memoriam) je objavljena na kompilaciji radija 202 “Demo 202” i započet je rad na drugom spotu za pjesmu "San ljetne noći". Također, pjesme "Sarajevo" i "Pogled na zapad" su objavljene na antiratnoj kompilaciji New Tiyo's Disorder Kampanje za prigovor savjesti u BiH.

Grupa je nedavno snimila svoj prvi studijski album sa šesnaest pjesama koji treba biti objavljen početkom ove godine za izdavačku kuću "DMC Records", Sweden.