Muzika
0

Grupa Emir & Frozen Camels na velikoj promotivnoj turneji

Klix.ba
E&FC u svojoj američkoj postavi
E&FC u svojoj američkoj postavi
Grupa Emir & Frozen Camels, tacnije njen lider Emir Bukovica, nalazi se ovih dana na velikoj, prije svega radijskoj, promotivnoj turneji

Povod za ovu turneju je izlazak prvog singla grupe "Emir & Frozen Camels" sa predstojeceg, drugog po redu, albuma ove grupe, koji ce se,pod etiketom Dallas Recordsa, naci uprodaji pocetkom jeseni.

Najavni singl je pjesma "Brown Eyed Girl", rock obrada velikog hita iz sezdesetih, ali obrada na jedan veoma specifican nacin.

Naime, radi se o pjesmi koja govori o ovoj, vec legendarnoj pjesmi Van Morrisona, ali kako i Emir rece i o nekim "proslim i ljepsim vremenima".

Na pjesmi se, uz Emira, na vokalu pojavljuje i iz pjesme "Sarajevo, New York, Roma", svima poznati americki blueser Danny Shepard, po mnogima jedan od trenutno najboljih americkih vokala.

Promotivna turneja Emira i ekipe obuhvata sve najvece i najpoznatije radio stanice u Bosni i Hercegovini, ali nisu zakinute ni manje radio stanice, koje ce takodjer imati priliku da "u zivo" ugoste Emira i njegova "smrznute kamile".

Treba reci i to da ovaj novi singl vec polako ali sigurno osvaja top liste hrvatskih i slovenackih radio stanica, a veliko iznenadjenje za sve u Dallas Recordsu, diskografskoj kuci "Emir & Frozen Camels"-a, predstavlja cinjenica da su iz nekoliko evropskih drzava vec stigle prednarudzbe za predstojeci, novi album Emira i ekipe. Cak su iz Spanjolske, Engleske i Njemacke pristigle narudzbe ovog promotivnog singla, mada je on stampan u limitiranom tirazu i samo za promotivnu svrhu.

Na kraju, interesantna stvar oko novog albuma grupe "E&FC", na kojem kao i na prvom uz spomenutog Sheparda, sviraju i Cliff Williams iz legendarnih "AC/DC", kao i poznati bubnjar Darrell Nutt, je i to da jos ne postoji ime albuma, tako da grupa poziva sve zainteresirane da se putem web stranice grupe www.emir-frozencamels.com jave i predloze ime istog.