Mostar
0

Grupa „Berette“ u Klubu „Oxygen“

Sarajevo-x.com
U Klubu «Oxygen» u Mostaru, u petak 13. augusta sa početkom u 22 sata bit će održan koncert u sklopu Programa «Jaeger Music Night» na kojem će nastupiti grupa «Berette» iz Širokog Brijega, jedan od sedam finalista Programa «Jaeger Music Night».

Bend «Berette» nastao je 2000. godine u Širokom Brijegu. Muzika koju «Berette» izvode je cross-over između hip-hopa i metala, sa primjesama soula. «Berette» su nastupali širom BiH i u Hrvatskoj, a nekoliko puta svirali su na West Herzegowina Festu, gdje su 2008. godine osvojili prvo mjesto.

Podsjećanja radi, u finalnom dijelu Programa «Jaeger Music Night» nastupa sedam bh. bendova, koje je odabrao tročlani žiri na čelu sa Branom Jakubovićem, uspješnim bh. producentom i članom grupe «Dubioza kolektiv».

Pored grupe «Berette» iz Širokog Brijega finalisti Programa «Jaeger Music Night» su: «Venus» iz Mostara, «Rigorozni» iz Sarajeva, «Nula Plus» iz Tuzle, «Malter Ego» iz Mostara, «Fetus» iz Tuzle i «Motherfunky» iz Prijedora.

Svim finalistima zagarantirana su po dva plaćena nastupa na koncertima koji će tokom 2009. godine, u sklopu Programa «Jaeger Music Night», biti održani na cijelom prostoru BiH. A, krajem godine glasovima žirija i publike na www.jaegermusicnight.ba bit će izabrani i pobjednici Programa «Jaeger Music Night», koji će biti nagrađeni vrijednim nagradama. Najbolji bend dobit će na poklon snimanje i izdavanje svog prvog albuma.