Uskoro u Visokom i Sarajevu
2

VIDEO / Goraždanski bend Zona isključenja radi na novim pjesmama

Piše: N. J.
Foto: Facebook
Foto: Facebook
Nakon pet godina pauze poslije drugog studijskog albuma "13. soba", goraždanski bend Zona isključenja je ponovo u studiju.

Ovaj put odlučili su se za snimanje tri singla koja će pratiti videospotovi, a koji će biti prezentovani na koncertnoj promociji u sklopu Sarajevske zime 15. marta ove godine.

Zona isključenja ili jednostavno Zona, bend je koji je nastao u Goraždu 1995. Nakon zapaženog rada u okviru bh. demo scene prvi album pod simboličnim nazivom "Vakat je" snimil su 2006. Dvije godine kasnije izdaju i svoj drugi album popraćen sa nekoliko spotova, ali ubrzo nakon toga Zona se sklonila iz javnosti zbog privatnih obaveza članova benda.

Ove zime promijenili su gitaristu te nakon sedamnaest godina u bendu više nije Nihad Gluščić Kruger. Novi gitarista benda je Omar Softić Bole, dugogodišnji prijatelj i saradnik benda. Sa novim gitaristom, Zona se prilično aktivirala u živim nastupima i novim projektima te, kako kažu iz benda, do kraja godine im je cilj snimiti šest novih pjesama i barem tri videa.

Prije promocije u martu u sarajevskoj Slogi, već 16. februara gostuju u Visokom u klubu Cosmos.

Zonu isključenja čine Admir Hurem – vokal, Dženan Hadžović Hadjy – klavijature, Jasmin Bešlija Jasa – bubnjevi, Senko Borovac Neni – bas i Omar Softić Bole – gitara.