Muzika
173

Goraždanski bend Cacafuego pobjednik Gitarijade u Mostaru

Piše: M. N.
Goraždanski bend "Cacafuego BiH" osvojio je prvi mjesto i titulu najboljeg benda na takmičenju Gitarijada - Na putu za jug održanom u Mostaru.

Takmičenje je održano u Muzičkom centru Pavarotti, a u finalu se takmičilo deset bh. bendova.

Rock bend Cacafuego osvojio je kao nagradu dvodnevno snimanje u studiju "A" Pavarotti centra.

Riječ je o bendu koji je nstao početkom prošle godine, a mlade Goraždane okupio je zajednički interes, a to je ljubav prema stoner i desert rocku.

Bend neobičnog naziva čine Elmedin Šišić, koji svira bass gitaru i pjeva, Emir Omerhodžić, koji svira bubnjeve, i Adnan Delić, koji svira gitaru i pjeva back vokale. Uzor su im bendovi koji sviraju stoner i desert rock: Hermano, Blind dog, Unida, BLS, Karma to Burn, Audioslave, Kyuss i sl. Do sada su nastupali širom BiH, kako u klubovima, tako i na festivalima. Snimili su nekoliko pjesama, a planiraju izdavanje albuma.

Ostale nagrade: Najbolji/najperspektivniji gitarista - Adrijan Marinčić (Band PTSP, Mostar) Najbolji vokal – Malik Smajlović (Generacija bez kompasa, Srebrenik)

Najbolji basista – Stjepan Markunović (Holographic Human Element, Travnik) Najbolji bubnjar - Bojan Crnogorac (East Time, Sarajevo)