Muzika
1.3k

Goraždanka magičnog glasa osvojila region

Piše: E. A.
Nakon što je nastupila u muzičkom showu Zvezde Granda, mlada i talentovana Goraždanka prelijepog glasa Džejla Ramović osvaja simpatije publike u cijelom regionu.

Ljepota glasa, ali i jednostavnost 12-godišnje djevojčice koja je region zadivila interpretacijama pjesama popularne makedonske pjevačice Kaliopi, osvojili su srca hiljada obožavatelja.

"Ona je odlična, predivna, prirodna...", najčešći su komentari kojima su obožavatelji zasuli društvene mreže nakon što su objavljeni snimci Džejlinih nastupa.

Reakcije u Goraždu su očekivane. Ima bezuslovnu podršku sugrađana i vršnjaka iz škole, prijatelja i što je najvažnije porodice.

"Ja sam ovo htjela i desilo se. Vidjeli smo reklamu, otišli u Sarajevo na audiciju i prošla sam u prvi krug. Bilo je super kad smo došli, neobično, nikad nisam bila na takvoj sceni, oduševljena sam", kaže Džejla za Klix.ba.

Činjenica da je preko noći postala vrtoglavo popularna Džejlu nije mnogo iznenadila. Doživljava to kao potpuno prirodnu stvar, te dobar odmor od školskih obaveza kojima se redovno vraća.

"Imam veliku podršku iz Goražda, ali i svih gradova BiH i Srbije, sad mi se javljaju ljudi koji nisu znali pjesme Kaliopi. To je meni nevjerovatno, toliko sam poruka dobila, na YouTubeu ima i po 200.000 pregleda nastupa, stalno komentari, podrška, ja nemam vremena sve to da pogledam i da odgovorim na poruke, jer moram i da učim. Ne želim zapostaviti ni školu ni prijatelje", dodaje Džejla. Nju očekuje treći krug takmičenja koje će najvjerovatnije biti okončano u junu.

Džejla na jednom od nastupa
Džejla na jednom od nastupa

"Ne očekujem ništa više od trećeg kruga, konkurencija je velika, ima starijih djevojaka koje bolje pjevaju od nas djevojčica. Ja se nadam, ali nije mi ni važno i ovo do sada je super", kaže Džejla.

Zanimljivo je da se u medijima nakon Džejlinog nastupa oglasila i Kaliopi. Izjavila je kako ne može vjerovati da je djevojčica sa 12 godina sa takvom emocijom, ali i čistim makedonskim jezikom otpjevala njenu pjesmu.

Još nešto je oduševilo publiku, a to je Džejlina jednostavnost.

"Pisali su nam da ih oduševljava što je jednostavna, što je djevojčica u pravom smislu te riječi, u starkama i košulji na sceni, bez šminke i glamuroznog izgleda", kaže Edita Ramović, Džejlina majka.

"Ona je fenomenalna", pišu obožavatelji čijih komentara je na stotine i svi jedva čekaju ponovo čuti magični glas pun emocija.

A Džejla zapravo oduvijek odrasta u svijetu muzike. Njen prvi javni nastup bio je sa tri godine. Sestre Šejla i Lejla snimale su spot za pjesmu "Suncobrani" u studiju FTV-a, no prisustvo najmlađe sestre nije ostalo neprimijećeno.

"One su učestvovale na Malom šlageru, znam da smo poveli Džejlu, a rođaci iz Njemačke su joj donijeli taj dan na poklon neku majicu, predugih rukava, ali ona je tvrdoglavo insistirala da to obuče. Šejla i Lejla su snimile svoje dijelove za spot, ali primijetila sam da režiser prati Džejline pokrete i onda je nju pozvao. Ja sam mislila da se šale, ali ona je skinula kapu, onako čupava s predugim rukavima, uzela mikrofon i otpjevala pjesmu 'Spomenari'. Još se ponekad desi da puste tu pjesmu, bilo je simpatično. Kad je imala četiri godine Muris Hubjer joj je napravio pjesmu 'Čips i čokolada' koju je otpjevala na Dječijem festivalu 'Šta se pjesmom sanja' u Goraždu i tada je osvojila nagradu publike. Tako je sve počelo", ispričala je Edita, dodajući da je Džejla do sada osvojila i brojne nagrade na festivalima u zemlji.

Edita i Džejla Ramović
Edita i Džejla Ramović

Nastupi ove djevojčice nisu prestajali.

"Sestre sada rijetko nastupaju. Šejla studira u Mostaru, a Lejla je u Horu Selsebil, povremeno nastupaju. Ja sam nekako najaktivnija, čini me sretnom kad pjevam, ali ne zapostavljam školu, nisam popustila u učenju. Ovo mi je samo zabava", dodaje Džejla, koja pohađa i Muzičku školu Avdo Smajlović u Goraždu. Osim što prekrasno pjeva, svira i klavir. Muzika je njena prva ljubav.

Sestre Šejla, Lejla i Džejla
Sestre Šejla, Lejla i Džejla
Kroz nastupe je upoznala i mnogo prijatelja.

"Imala sam priliku sada da upoznam i popularne pjevače i bilo mi je zadovoljstvo pjevati pred njima. Snežana Đurišić je bila baš oduševljena mojim nastupom, pitali su se odakle sam jer sam pjevala makedonske pjesme. A ja sam pozdravila svoje Goražde", ispričala nam je mlada pjevačica.

Dodaje da joj porodica pruža punu podršku.

"Ponosna sam kad čujem komentare podrške, dobila je toliko poruka, ja to naravno sve pratim i kontrolišem na neki način. Ipak, najviše mi je značila podrška iz mog grada. To je posebno emotivno i nešto zaista veliko što vas dirne u srce", kaže Džejlina majka.