Muzika
0

Goran Bregović operisan nakon pada s višnje

FENA
Foto: AFP/File
Foto: AFP/File
Poznati muzičar Goran Bregović operisan je u petak ujutro u beogradskom Urgentnom centru, zbog ozljeda kralježnice koje je zadobio kada je u četvrtak pao s ljestvi berući višnje u dvorištu svoje kuće u beogradskom elitnom naselju Senjak, pišu u subotu beogradski mediji.

Liječnici su u petak nakon pregleda odlučili odmah operisati Bregovića jer je dio slomljenog kralješka ugrožavao leđnu moždinu.

Tokom trosatne operacije liječnici su mu uspješno pričvrstili dva slomljena kralješka i izvukli opasni dio između njih, pišu mediji.

Bregović, koji je prije operacije imao jako bolove, osjeća se dobro, a njegovi prijatelji očekuju da će "već u nedjelju stati na noge".

No, kako je slomio i desnu ruku imat će malo duži oporavak, pa su ugovoreni koncerti koje je planirao za ovaj mjesec sa svojim "Orkestrom za vjenčanja i sprovode" u Poljskoj, Francuskoj i Italiji odgođeni do daljnjega.

Po riječima Bregovićevog prijatelja i menadžera Rake Marića, popularni Brega je u četvrtak oko 14.30 uzeo dvodijelne aluminijske ljestve i prislonio ih na zrelo stablo kako bi obrao višnje. U trenutku kada se popeo i počeo brati višnje, ljestve su se pomaknule, a Bregović je izgubio ravnotežu i pao na leđa.

Njegovi asistenti koji su radili u studiju u kući pozvali su odmah hitnu pomoć, koja ga je u stanju šoka, ali svjesnog odvezla u Urgentni centar u Beogradu.