Večeras u Domu mladih
0

'God Dethroned' nastupa na godišnjicu atentata

Sarajevo-x.com
Povodom 95. godina od Sarajevskog atentata i ubistva Franza Ferdinanda, u amfiteatru Doma mladih će 28. juna 2009. godine biti održan koncert kultne holandske metal grupe 'God Dethroned'.

'God Dethroned' ovom prilikom promovišu svoj novi album "Passiondale", konceptualni album na temu Prvog svjetskog rata. Ujedno, ovo je koncert kojim “God Dethroned” otvara svoju balkansku turneju, nakon koje će uslijediti i evropska te krajem godine i svjetska turneja.

'God Dethroned' su brutalan ali i melodičan bend iz Holandije, zemlje koja je poznata po kvalitetnom metalu i bendovima koji su definirali death metal kao što su Pestilence, Gorefest, Sinister i drugi.

Zvuk Dethroneda se teško može markirati, no činjenica je da iza sebe imaju niz uspješnih albuma, te hit pjesama od kojih će neke zasigurno izvesti i na sarajevskom koncertu.

Jako zanimljivo je to da se cijela turneja bazira prvenstveno na koncertu u Sarajevu, koji pada tačno na 95. godišnjicu atentata na Franza Ferdinanda (28. juni) i da baš taj koncert u Sarajevu dovodi 'God Dethroned' na Balkan i ostatak turneje.

Na turneji će ih pratiti talijanski 'Fleshgod Apocalypse' koji sviraju brutalni tehnički death metal, te prvo ime death grind-a na prostorima bivše Jugoslavije, 'Sacramental Blood'.

Sarajevski koncert ce također biti i promocija debi albuma Sacramental Blood-a kojeg upravo završavaju u studiju.

Koncert počinje u 20:00 sati, a cijena ulaznice je 20 KM.