Muzika
2

Glasajte za Frenkieja u izboru za MTV nagradu

Piše: J. H.
Adnan Hamidović Frenkie
Adnan Hamidović Frenkie
Bh. reper Adnan Hamidović Frenkie našao se među nominiranim za nagradu EMA Best Adria Act, koju će MTV dodijeliti 11. novembra u Amsterdamu u Holandiji.

Kako Frenkie kaže, ova nominacija došla je kao šlag na kraju, nakon što je prošle godine objavljen njegov album "Troyanac".

"Ova nominacija je jedna od najvećih potvrda da smo sa 'Troyancem' odradili dobar posao. Sa pet videospotova smo osvojili prvo mjesto na MTV-evoj Domaćici i imali smo puno odličnih nastupa otkako je album izašao. Zahvaljujem se i vama sa Klixa, kao i svim drugim medijima koji su nam uvijek ustupili prostor kada je riječ o našoj muzici, i naravno, najveće hvala ide publici, koja nam je podrška od samog početka do danas", kaže Frenkie za Klix.ba.

Frenkie je do sada objavio pet albuma i više od 200 pjesama te osvojio mnogobrojne muzičke nagrade u BiH, regiji i Evropi.

"Kada se sjetim svojih početaka u malom podrumu lokalnog radija, gdje sam činio svoje prve muzičke korake uz Edu i Soula, i pogledam gdje smo svi mi danas, onda zaista mogu biti ponosan. FMJAM ekipa je obišla cijeli Balkan uzduž i poprijeko, Evropu, Ameriku i evo za nekoliko dana se spremamo za Australiju. Stvarno sam zahvalan na svemu tome", dodaje ovaj popularni reper.

Za Frenkieja možete glasati na ovom linku do 24. oktobra u ponoć, kada će biti poznat pobjednik, pobjednica ili pobjednici.

Osim bh. predstavnika, u najuži krug ušli su Filip Dizdar, Katja Šulc, Svi na pod i S.A.R.S.