Muzika
70

Gibonni Nišlijama podario "Tajnu vještinu", "Mirakul", "Temperu" i "Cesaricu"

Klix.ba
(Foto: Branislav Cvetković)
Hrvatski kantautor Gibonni je u petak naveče održao koncert u Nišu pred oko 5.000 ljudi. Ovo je bio prvi nastup hrvatskog pjevača u ovom gradu u toku samostalne karijere.

Nastup započet sa "Činim pravu stvar", a tokom kog su se mogli čuti hitovi poput "U ljubav vjere nemam", "Judi, zviri i beštimje", "Žeđam", "Tajna vještina", Gibonni je završio dva sata kasnije u velikom stilu, sa dva bisa.

"Velika mi je čast što vas ima ovoliko puno... Hvala što ste došli na ovaj koncert. To mi znači punо", obratio se Gibonni publici na početku, podsjetivši da je prvi put bio u Nišu sa svojim bendom Osmi putnik prije 28 godina, kao gost Kerbera.

Praćen mnogoljudnim bendom, u kome se posebno istakla pjevačica Stephanie Sounds, Gibonni je Nišlijama nadahnuto sa puno energije podario "Mirakul", "Temperu", "Divji cvit", "Oprosti", "Tolerancu", "Posoljeni zrak" i "Cesaricu", koju ne pjeva često uživo.

Poseban štih koncertu je dao specijalni gost, legendarni gitarista Vlatko Stefanovski koji je sa Gibonnijem izveo i klasike svog nekadašnjeg benda Leb i sol "Čuvam noć od budnih", "Čukni vo drvo" i "Kao kakao".

"Večeras smo slavili život, slavili smo ljubav. Želim vam puno ljubavi i zdravlja. Nek vas Bog čuva!", poručio je Gibonni pred kraj koncerta.