Muzika
10

Gibonni i Oliver predstavili spot za pjesmu "Sreća" sa zajedničkog albuma

Piše: A. P.
Veliki hrvatski muzičari Gibonni i Oliver Dragojević nakon objavljivanja zajedničkog albuma "Familija" jutros su premijerno predstavili spot za pjesmu "Sreća".

U spotu su korišteni snimci iz studija, ali i sa februarskog koncerta na Trgu bana Jelačića u Zagrebu. Režiser videospota je Matko Petrić.

"Ne mogu od sreće disati", pjevaju Gibo i Oliver koji će 27. avgusta u pulskoj Areni održati veliki koncert za koji su ulaznice fan pita već rasprodane, a uskoro će biti i mjesta na tribinama.

Dvojica dugogodišnjih prijatelja muzičara krunisali su svoje prijateljstvo zajedničkim albumom predstavljenim 2. aprila. Na albumu se nalazi devet pjesama za koje je stihove i muziku napisao Gibonni, a album je najavljen Oliverovim singlom "Gdje to piše", te Gibonnijevom izvedbom "Onako, od oka".

Album je objavljen u aprilu i u svega dva mjeseca ostvario je dijamantnu prodaju.

Singl "Sreća" ukratko je predstavio sam autor: "Tema ove pjesme je malo kao hod po tankom ledu jer je u biti autoironična, ali sad slušam komentare prijatelja, publike i vidim da će ju svatko shvatiti na svoj način", našalio se Gibo pa nastavio: "Uvik je to posebno iskustvo snimiti duet s Oliverom zato jer ima vokal prepoznatljiv među milionima izvođača i svaki put unese sebe u pjesmu kao da je njegova.Obojica smo stvarno zadovoljni kako je ovo ispalo. Imao sam priliku nekoliko puta izvesti 'Sreću', doduše sam na koncertima i na prvi start teme, melodije publika odmah reagira, znaju tekst, prijatno me to iznenadi".

Sve pjesme na albumu napisao je Gibo, a album je nastajao "malo na Korčuli, malo u Splitu, za dvije godine druženja, dugih razgovora i puno muzike".