Težak oblik upale pluća
0

George Michael zbog bolesti otkazao cijelu britansku turneju

Sarajevo-x.com
George Michael
George Michael
Britanski pjevač George Michael je otkazao cijelu turneju pod nazivom "Symphonica", koju je trebao održati u Velikoj Britaniji, saopćila je njegova glasnogovornica.

Četrdesetosmogodišnji pjevač se razbolio početkom ove sedmice, a liječi se od teškog oblika upale pluća.

"George Michael boluje od upale pluća. Sve druge špekulacije o njegovoj bolesti su laž. Kako bi se osigurao njegov oporavak, liječnici su savjetovali da otkaže turneju i da se odmara. George Michael se nalazi u odličnoj bolnici i polako se oporavlja", rekla je glasnogovornica popularnog pjevača.

Liječnici Christoph Zielinski i Thomas Staudinger iz bolnice u Beču, u kojoj se nalazi popularni pjevač, nisu mogli procijeniti kada će se Michael potpuno oporaviti.

"George Michael boluje od težeg oblika upale pluća. Njegovo stanje je stabilno, a liječenje se pokazuje uspješnim. Ne možemo procijeniti kada će se potpuno oporaviti, ali definitivno neće moći nastupati na turneji. Osim medicinskog tretmana, potreban mu je odmor i mir", izjavili su doktori.

George Michael je otkazao nastup u Cardiffu u srijedu, a trebao je održati još 12 nastupa. Završni bi bio onaj u Londonu, koji je planiran 19. decembra.