Muzika
0

George Michael na prvoj američkoj turneji poslije 17 godina

Sarajevo-x.com
Britanski pop pjevač otkrio je javnosti u ponedjeljak planove za prvu turneju u posljednjih 17 godina u Sjedinjenim Američkim Državama i Kanadi. Prvi koncertni nastup u sklopu turneje pjevač će ostvariti 17. juna u San Diego Sports Arena. Posljednji koncert je najavljen za 3. august ove godine.

Dok pop pjevač i dalje ostaje međunarodno priznat, njegova popularnost u Americi je opala u posljednjih deset godina. Zahvaljujući nastupu na TV showu popularne američke voditeljice Oprah Winfrey, album iz 2004. godine pod nazivom “Patience” uspio se popeti na 12 mjesto američke top ljestvice.

Michael (44) je postao slavan u ranim osamdesetim godinama, kao član pjevačkog dueta “Wham!”. Njegova popularnost nastavlja rasti sa solo albumom iz 1987. godine “Faith”, koji je u SAD-u zabilježio prodaju od 10 miliona primjeraka. Hit singlovi “Father Figure”, “I Want Your Sex Parts 1 & 2” i “Faith” našli su se na ovom uspješnom albumu.

Karijera Gerogea Michaela je počela naglo opadati devedesetih godina, u neuspješnoj sudskoj parnici protiv muzičke producentske kompanije Sony. Popularni pjevač je 1998. godine uhapšen za neprimjereno seksualno ponašanje u javnosti na Beverly Hillsu, da bi potom obznanio javnosti da je homoseksualac, prenosi Reuters