Muzika
106

Futavci na "baksuzni" petak 13. promovišu album prvijenac

Klix.ba
Sarajevski bend Futavci će u petak, 13. juna, u klubu Underground od 20:30 sati promovisati album prvijenac "Socijalni Rock".

Ulaz na promociju je besplatan, a ovi momci će večer prije predstaviti i prvi spot. Album možete besplatno preuzeti na ovom linku.

"Imajući u vidu da se 'futimo' već tri godine, shvatili smo da je došlo vrijeme da izgovorimo sudbonosno 'da'. Pozivamo vas da na baksuzni dan, petak 13., svojim prisustvom uljepšate i učinite još sretnijim naš najsretniji dan, promociju albuma prvijenca 'Socijalni Rock'", poručili su Futavci svojim prijateljima i fanovima.

Prije Futavaca nastupiti će njihovi prijatelji, hip-hop sastav Strava Škola, a nakon svirke bit će upriličeno i, sad već tradicionalno kada su svirke Futavaca u pitanju, takmičenje u brzom ispijanju piva. Na samom kraju večeri sve goste očekuje i Jam Session sa nekima od najpoznatijih sarajevskih muzičara (Erogene zone, Konvoj, Karne, Emir & Frozen Camels i drugi).

Njihova promocija bit će humanitarnog karaktera, a svi prisutni će u posebno postavljenu kutiju moći ubaciti novac za ljude ugrožene nakon poplava koje su pogodile BiH.

Za sve ostale informacije posjetite web-stranicu www.futavci.com.