Muzika
0

Funky & Dangerous @ Labirint; 03/10/2003

Klix.ba
U petak 03.10.2003 Input music započinje serijal partija pod nazivom "Funky & Dangerous" koji će se održavati u klubu "Labirint" - Sarajevo.

Kao specijalni gost te večeri nastupit će Tim Taylor dj/producent iz Londona.

Tim je počeo "grebati" ploče početkom 80-ih godina po Londonskim klubovima promovirajući nu-hi-nrg, nu-romantic, nu-electro underground wave.

Krajem osamdesetih seli se u Montreal gdje počinje raditi kao booking agent reprezentativnih artista poput KLF, ICE-T, JUNGLE BROTHERS, STEREO MC'S...

  1. godine ga magnetski privlače New York u kojem se ponovo posvećuje DJ-ingu i produciranju te postaje rezident čuvenog Palladium kluba i izdaje "Horn","Ego acid" i "Confusion", hitove koji su remixirani više puta od mnogih DJ-a poput Rusha, Umeka, Oxia-e, Funk d' Void-a, a "Confusion" je korišten kao "smash hit" u Wesley Snipes-ovom filmu "BLADE" i to je bio prvi i jedini put da se acid mogao čuti "over the Hollywood".

Danas je vlasnik izdavačke kuće Missile Records koja uskoro slavi 10 godina rada a za Missile su izdanja potpisivali Oxia, Rush, Umek, The Hacker, Damon Wild, Andy Slate, Woody McBride...

Line up: up-comming talent

Aramis B / Input Tim Taylor / Missile

Vrata kluba "Labirint" se otvaraju u 23 sata 03.10.2003, a ulaz je besplatan za djevojke.