Muzika
610

Fuad Backović: Problem su oni koji u torbicama nose pištolje i noževe

Piše: L. Č.
U studiju portala Klix.ba smo ugostili bh. pjevača Fuada Backovića koji je ovom prilikom najavio novi muzički materijal i album koji uskoro izlazi.

Fuad Backović trenutno završava novi album i ako sve bude teklo po planu, prvi singl zajedno sa spotom izlazi ovog mjeseca, dok će promocija CD-a biti održana u aprilu.

U razgovoru za Klix.ba Backović otkriva kako su njegove nove pjesme dosta ozbiljnije od dosadašnjih, te kako je konačno došlo vrijeme da pjeva o zrelijim stvarima i o njima govori na uvjerljiviji način.

"Ne mogu ostati isti kao sa 14 godina, onda ne bi nešto bilo uredu. Ne odričem se svog identiteta, sve što je bilo prije je sastavni dio mene, no sada, kao neko ko ima 32 godine, novim pjesmama i tekstovima moram pristupiti puno zrelije. Više ne mogu pjevati pjesme kao što su 'Taxi', 'In the disco', niti neke od prije 15-ak godina", kazao nam je Backović i dodao kako njegov novi singl, pored netipične ljubavne tematike, obrađuje i jednu socijalnu temu i drugačiji je od svega što je radio dosad.

"Mislim da će se u toj pjesmi moći pronaći svi, a izlazi i u pravom momentu, kada smo svi razočarani svim i svačim i imamo puno problema, ljudi su odbacivani zbog imena, prezimena, seksualnog opredjeljenja, boje kože...", kazao nam je Backović.

Pored razgovora o novom albumu, sa Fuadom Backovićem smo popričali i o bh. muzičkoj sceni, stanju u društvu, internet komentatorima, mržnji, homofobiji, predrasudama, feminizmu, kao i načinu na koji ga ljudi, budući da je sin političara, percipiraju.