Muzika
391

Fuad Backović: Deen kakvog ste poznavali više ne postoji

Klix.ba
Foto: Facebook
Foto: Facebook
Bh. pjevač Fuad Backović danas je najavio nove muzičke projekte, kao i promjene koje prate njegov privatni i poslovni razvoj.

Fuad Backović za nekoliko dana ulazi u muzički studio gdje počinje raditi na novom albumu, koji će biti drugačiji od dosadašnjih muzičkih izdanja, te prirodno slijediti i lične promjene pjevača.

Deen, umjetničko ime koje ga je pratilo godinama, kako kaže, "više ne postoji", te je konačno vrijeme da prihvati i pokaže pravog sebe, onakvog kakvim ga poznaju njegovi prijatelji i porodica.

"Ja sam prije bio dijete i tinejdžer, danas sam odrastao čovjek. I sama muzička promjena će ići u skladu sa privatnom - to je ono što sam ja oduvijek bio u svom privatnom životu. Možda je ljudima pomalo neobično i drugačije, no onima koji me poznaju i koji su bili u mom društvu i mojoj blizini, ovo nije apsolutno ništa čudno", govori Backović u razgovoru za Klix.ba.

Pojašnjava je kako je "Deen" bila neka vrsta alter ega, rezultat njegovog odbrambenog mehanizma, te svojevrsna "provokacija na provokaciju" i osporavanje naše "čudne i teške sredine". Na osporavanje sredine je, kaže, naišao vrlo rano jer je u taj svijet ušao kao jako mlad, kada je sa samo 14,5 godina snimio svoj prvi album.

"Što su osporavanja bila veća, ja sam bio žešći u namjeri da provociram što više mogu bez obzira na to što to suštinski nikada nije bio odraz moje prave ličnosti", pojašnjava pjevač.

U razgovoru za Klix.ba govori kako su ga njegovi prijatelji i poznanici oduvijek pitali zašto i u javnosti ne bude onakav kakav zaista jeste, naglašavajući kako se osjeti ogromna razlika između njega privatno i onoga kako se predstavlja javno.

"Sad je pravo vrijeme za promjenu. Prošlo je mnogo godina sazrijevanja, traženja i pronalaženja samog sebe i mislim da je konačno došao momenat da budem to što jesam - pravi ja", kazao je Fuad u razgovoru za Klix.ba.