Muzika
415

Frenkie snimio video za svoju najpopularniju pjesmu

Klix.ba
Frenkie uspješno nastavlja promociju svog poslijednjeg best of albuma Reexperience i novu godinu počinje sa velikim iznenađenjem. Nakon pjesama "Gdje god su moji" i "S.C.A", koje bilježe veliku popularnost, donosi nam i treći video spot za njegovu najpopularniju pjesmu ikad "Izgubljeni snovi".

Izgubljeni snovi se u originalnoj verziji nalaze na prvom Frenkijevom albumu "Odličan Cd", koji je izašao prije deset godina, a na best of-u, ova numera se našla u remix verziji koju je producirao Frenkijev dugogodišnji prijatelj Billain.

"Iza ove pjesme se krije zanimljiva priča. Naime kada smo prije deset godina objavili moj prvi album, došao je prijedlog od ekipe Menarta da mi upravo ona bude jedan od singlova. Ja sam taj prijedlog odbio jer "Izgubljene snove" nisam smtrao dovoljno kvalitetnom, a vrijeme je pokazalo da sam bio u krivu. U međuvremenu ova pjesma broji skoro pet miliona pregleda na Youtubeu i ne prođe skoro ni jedan koncert a da je publika ne traži. Kada smo prošle godine odlučili napraviti best of znao sam da ona mora biti uvrštena na listu najboljih. Nadam se da smo ovim video spotom ispravili jednu veliku grešku", pojašnjava Frenkie.

Video spot je sniman u Beču a potpisuju ga Mario Ilić i Vedran Haračić, koji sa Frenkijem imaju već brojne saradnje. Kako smo već pomenuli, novu verziju "Izgubljenih snova" potpisuje sarajevski producent Billain, a Frenkie pojašnjava kako je došlo do realizacije.

"Ideja da napravimo novu verziju "Izgubljenih snova" je došla od mene. Kada smo se odlučili napraviti "Reexperience" počeo sam preslušavati stari materijal i ona je naravno bila na vrhu liste. Trebam pojasniti da je ta pjesma nastala u ranoj fazi moje karijere, to je jedna od prvih pjesama koje sam ikada napisao. Samim tim ona je daleko ispod mog dosadašnjeg standarda i načina repanja. To znači da je puna grešaka, loše odrepana i moglo bi se reći da struktura rima maltene ne postoji. Imajući to na umu, i naravno želju da je konačno jednom izvedem uživo, odlučio sam se tekst dovesti u red. Dakle, popravio sam tehnički dio, poredao sve na svoje mjesto i ponovo snimio. Kako smo krenuli u taj proces, Billy je predložio da on napravi svoju verziju beata s istim semplom, a tu se krije drugi dio priče. Naime, Billainov otac je bio dobar prijatelj s pokojnim Davorinom, a Billy je davno nekada također napravio beat s istim semplom Indexa, međutim, nikada ga nije objavio jer su tada izašli "Izgubljeni snovi". Ta poveznica nas je samo dodatno motivisala da uradimo novi verziju. Vidim da se reakcije na remix podjeljene jer su ljudi vezani za originalnu verziju. No meni kao muzičaru ova nova verzija je mnogo kvalitetnija i možda slušaocima treba malo više vremena da se naviknu", zaključio je Frenkie.