Mješavina rapa i sevdaha
0

Frenkie snimio duet sa Damirom Imamovićem

Sarajevo-x.com
Jedan od najpopularnijih balkanskih repera Frenkie privodi kraju snimanje svog četvrtog, još neimenovanog albuma. Od početka 2009. vrijedno se radilo na pripremi albuma, koji će se u Bosni i Hercegovini i Hrvatskoj moći nabaviti krajem novembra.

Većinu muzike na ovom albumu, kao i izvršnu produkciju će potpisivati Edo Maajka. Time su svoju saradnju na koncertnim binama, ova dva repera nastavili i u studiju, a rezultat ćemo čuti u još jednom albumu punom energije, direktnih rima i politički angažiranih tekstova. Frenkie je za ostatak albuma ukazao povjerenje bosanskim producentima, koji ni malo ne zaostaju kvalitetom onih najvećih. King Mire, Kontra, Rifle, Xcirey donose zvuk koji će obilježiti ovaj album. Probrana je muzika koja će podsjećati na tvrdi i energični rap devedesetih.

Upravo prvi single će predstaviti muzičku zrelost ovog repera i spremnost za najveće muzičke izazove. Pjesma "Tebi" je veoma uspjela mješavina sevdaha i rap-a, a na kojoj gostuje Damir Imamović, unuk neprevaziđenog Zaima Imamovića i jedan od najuspješnijih nositelja bh. sevdalinke.

U pripremi je spot za predsingl "Noćna Smjena", a spot za ovu pjesmu će biti snimljen kao retrospektiva nastupa iz protekle godine i pripreme albuma.

Osim Ede Maajke, na albumu će gostovati Remi, djevojka prepoznatljivog stila i glasa iz grupe Elemental. Tu je i iznimno talentovani reper u usponu Kandžija, koji predstavlja novi val hrvatskog hip hopa, kao i Kontra iz Sarajeva. Ovaj put ostvarena je suradnja sa legendarnim njemačkim reperom PALone. Gost iz Brooklyna je Masta Ace, legenda rap muzike za kojeg je Eminem izjavio kako mu je jedan od uzora. Album će obogatiti i neki od najboljih balkanskih DJ-a: Ahmaad, Venom, Phat Phillie i Soul.