Festival Kaleidoskop u Tuzli
7

Frenkie, Edo Maajka i TBF "zapalili" publiku

Piše: D. Brkić
(Foto: Darko Zabuš/Fotoservis)
Poslije umjetničkih radionica u okviru 4. festivala Kaleidoskop, koji se do 30. jula održava u Tuzli, održani su prvi koncerti u parku kod Muzičke škole. Višesatnom svirkom uživo, nekoliko hiljada Tuzlaka, zabavljali su Frenkie, Edo Maajka i The Beat Fleet (TBF) iz Splita.

Pomenuti izvođači su se svojski trudili da publika uživa u njihovom muziciranju, a da su u tom naumu uspjeli govori podatak da su u nekoliko navrata ispraćeni ovacijama. Frenkie je u svom standardnom fazonu "zapalio" sugrađane, a vrhunac večeri se dogodio kada su na scenu izašli Edo Maajka, a potom i momci iz grupe TBF.

Svirka je potrajala do duboko u noć, a tuzlanska publika će i narednih dana uživati u kvalitetnim koncertima. Već večeras nastupaju Helac (Tuzla), Aesthetic Empathy (Sarajevo), VoodCadilac (Brčko), The banditi (Rim), Majke (Zagreb) i Čaroban svijet (Tuzla), a u subotu nastupaju Noisethril (Tuzla), Control Core (Tuzla), Divan (Tuzla), Emir&Frozen Camels (Sarajevo), Partibrejkersi (Beograd) i Zoster (Mostar).