Muzika
1.1k

Frenkie: Dat ćemo sve od sebe da ugrijemo raju ispred BBI centra

Piše: J. H.
Adnan Hamidović Frenkie (Foto: Klix.ba)
Adnan Hamidović Frenkie (Foto: Klix.ba)
Brojni građani BiH i turisti koji odluče Novu 2014. godinu dočekati ispred BBI centra u Sarajevu moći će uživati u pjesmama grupa Divanhana, Konvoj i Last Location, a nakon njih atmosferu dodatno će usijati bh. reper Adnan Hamidović Frenkie.

Za Frenkieja, ovo je bila najuspješnija godina u karijeri. Osim desetina koncerata širom Bosne i Hercegovine i Evrope, bh. reper dobio je veliko priznanje za svoj višegodišnji rad.

U veoma teškoj konkurenciji gdje su bili izvođača Filip Dizdar iz Hrvatske, Katja Šulc iz Slovenije te grupe S.A.R.S i Svi na pod iz Srbije, Frenkie je osvojio MTV-jevu nagradu EMA Best Adria Act.

"Novogodišnja svirka u Sarajevu za mene je najbolji mogući kraj jako uspješne godine. Mogu reći da je ovo najbolja godina za mene do sada. Imali smo mnogo nastupa, reakcije na album su bile odlične, dobio sam i MTV nagradu i ovo će biti odlična prilika da to sve proslavimo. Soul, Kontra i ja ćemo dati sve od sebe da ugrijemo raju ispred BBI centra", kaže Frenkie za Klix.ba.

Doček Nove godine ispred BBI centra sastoji se iz dječijeg programa i programa dočeka Nove godine koji je planiran od 21 sat do jedan sat iza ponoći.

Kao i obično, u 00:00 sati Sarajevo će osvijetliti veliki vatromet, a putem videoporuke čestitku će uputiti i bh. reprezentativac Edin Džeko.

Direktan prenos u HD bit će moguće pratiti preko FACE TV-a, u BiH, Evropi, Australiji, Americi i Kanadi.