Sve je spremno
0

FOTO+VIDEO / Finale Red Bull MC Battlea ne smijete propustiti

Sarajevo-x.com
Nakon državnih finala Red Bull MC Battlea 2011 u BiH, Srbiji i Hrvatskoj, pred nama je veliko regionalno finale.

U subotu, 22.10.2011. godine u 21:30, Dom mladih u Sarajevu biće poprište borbe za krunu najboljeg freestylera regije. Šesnaest najboljih mladih hip hopera iz tri zemlje suočiće se u borbama jedan-na-jedan, borbama u kojima su jedina oružja mikrofon, dosjetljivost i vještina sklapanja rima na licu mjesta.

Domaćin večeri biće Edo Maajka, a u žiriju će sjediti sudije iz državnih finala: Frenkie (BiH), Koolade (Hrvatska) i Timbe (Srbija), dok će beatove na koje će takmičari repati davati DJ Soul. Gosti regionalnog finala takođe će biti i ostali čanovi žirija i DJ-evi iz državnih finala.

Red Bull MC Battle se za dvije godine svojeg postojanja nametnuo kao događaj broj jedan kada je u pitanju hip hop scena u regiji, svojevrsna „Liga šampiona za repere“. Prošle je godine organizovan samo u BiH, no izvrstan odziv i interesovanje publike i takmičara ponukalo je Red Bullov tim da ove godine event podigne na regionalni nivo, što se pokazalo ispravnom odlukom. Atmosfera na sva tri državna finala bila je fenomenalna, a sale dupke pune.

Ovo takmičenje mladim hip hoperima pruža priliku da svoj talent dokažu u direktnoj borbi jedan-na-jedan. Radi se, naime, o vještini freestylinga – sklapanju rima na licu mjesta – a cilj je nadmašiti suparnika bržim, duhovitijim i visprenijim rimama. No podjednako je bitno i druženje, a ovakvi su eventi idealni za to. Na regionalno finale stižu i fanovi iz Hrvatske i Srbije, tako da se očekuje atmosfera u najmanju ruku kao na državnim turnirima.

Osim za prestižnu titulu, takmičari će se boriti i za nagradu: all-inclusive boravak i snimanje pjesme u Red Bull Studio u Amsterdamu. A prije svega – zbog druženja i sjajnog provoda.