Muzika
34

Fatmir Sulejmani pobjednik showa Prvi glas sevdaha

Klix.ba
Originalni muzičko-dokumentaristički show "Prvi glas sevdaha" sinoć je, u okviru finalne takmičarske večeri u prepunoj dvorani Doma mladih, iznjedrio novog sevdaliju kojeg prema ocjenama stručnog žirija, ali i ostalih priznatih sevdalija, čeka svijetla budućnost.

"Jako sam uzbuđen da ne znam šta bih sada rekao!“, bile su prve riječi 19-godišnjeg Fatmira Sulejmanija iz Brčkog koji je na osnovu glasova žirija proglašen Prvim glasom sevdaha BiH.

"Hvala svima koji su me podržavali tokom ovog projekta. Hvala mojim roditeljima na trudu, radu i podršci. Hvala svima koji su glasali za mene“, rekao je u nastavku za TV1 mladić koji je interpretacijom sevdalinke "Sjetuje me majka“ još jednom pokazao svoj raskošni talent.

U Fatmirovim izvedbama sevdalinki imat će priliku i dalje uživati njegova mnogobrojna publika, jer ga, prema pravilima showa, očekuje snimanje albuma u produkciji TV1 i Art kuće sevdaha.

Drugo mjesto, na osnovu glasova publike osvojila je Sanela Huseinović iz Kiseljaka, a prema odluci Art kuće sevdaha najbolji scenski nastup ostvarila je Emina Nurković iz Sarajeva.

Na velikom humanitarom finalu Prvog glasa sevdaha prisutna publika, kao i gledatelji kraj malih ekrana, mogli su užvati u izvedbama ukupno 28 finalista koje su proteklih šest mjeseci, u okviru ovog sjajnog showa, pratili na TV1 i stanicama mreže.

Svojim nastupom atmosferu su uljepšali i Hanka Paldum, Nihad Alibegović, Eldin Huseinbegović, Merima Njegomir, Branka Sovrlić, a među prisutnima u publici bili su i velikani sevdalinke i poznata imena sevdaha: Zora Dubljević, Vehid Gunić, Enver Šadinlija i brojni drugi.

Sve vrijeme gledatelji su pozivom na humanitrane brojeve 1330 i 1350, te glasnjem za favorite, učestvovali u humanitranoj akciji prikupljanja pomoći porodici Ćosić, koja je također prisustvovala finalu. Na aukciji su bile i Prve bh patike koje su potpisali reprezentatici: Ibričić, Lulić i Mujdža.

"Sav novačni prihod od prodatih ulaznica, sms glasanja, poziva na humanitrane brojeve, donacija i aukcije, biće usmjeren na račun porodice Ćosić za igradnju njihovog novog doma. Akcija je bila uspješna, i sretni smo da smo im zajedno, sa našim solidarnim sugrađanima, osigurali uslove za izvjesniju i ljepšu budućnost“, poručuju iz press službe TV1.