Nakon deset dana glasanja
0

Fanovi izabrali omot za album Tošeta Proeskog

Sarajevo-x.com
Nakon desetodnevnog glasanja na šest regionalnih web portala, uključujući i onaj na našem forumu, fanovi tragično preminulog makedonskog pjevača Tošeta Proeskog izabrali su omot koji će se naći na albumu "The Hardest Thing", prvom i nažalost posljednjem predviđenom za strano tržište.

Glasanje je počelo 10. decembra u 10 sati, a završeno 20. decembra u isto vrijeme. Ponuđena su četiri rješenja, a ubjedljivu pobjedu odnijelo je prvo, inače djelo Žarka Stojanovskog koje prikazuje Tošeta i nebo nad Kruševom po noći, a na kojem se ističe jedna zvijezda.

Na forumu portala Sarajevo-x.com glasalo je 111 registrovanih korisnika, od čega je 63% njih izabralo prvu opciju kao najbolju. Opcija 2 dobila je 31% glasova, opcija 3 - 2%, a opcija 4 tek 1% glasova.

Najviše glasača registrovano je na makedonskom portalu mmk.com.mk, njih čak 10.401, od kojih je 63% glasalo za prvi omot. Za drugi prijedlog odlučilo se 25% glasača, za treći 7%, a za četvrti 5% njih.

Nekadašnja menadžerica poginule muzičke zvijezde, Ljiljana Petrović, zahvalila se svim učesnicima u glasanju koji su pomogli da se izabere omot za posljednji Tošetov album, a zatim i izvinila svima onima koje je, u nedostatku koncentracije, na jednoj makedonskoj televiziji pogrešno obavijestila o datumu završetka glasanja.

Izlazak albuma "The Hardest Thing" predviđen je za 25. januar 2009. godine, dan kada je Toše trebao proslaviti svoj 28. rođendan.