Muzika
0

Exit: Bajka bez kraja

Exit fest
Sve je počelo prije sedam godina. Tada su zapisani prvi redovi bajke koja slavi muziku, a ne politiku. Ona nema kraja i njoj ćemo se vraćati kada se umorimo od življenja stvarnog života. Naša bajka se piše već sedam godina, sa radnjom smještenom na Petrovaradniskoj tvrđavi gdje su svi glavni likovi i gdje je svačija uloga bitna.

Naša bajka, četri dana ljeta ostavlja za vas da budete ono što zaista jeste i da živite muziku.

Prvi EXIT festival održan je 2000. godine i trajao je 100 programskih dana. Održani su besplatni koncerti, predstave, derneci i filmske projekcije. Sve to je okupljalo mlade, ne samo iz Novog Sada već iz čitave zemlje. Održana su 34 velika koncerta, 12 predstava, preko 120 filmskih projekcija i 11 performansa.

Festival je svoje dane provodio na plažama ispunjenim muzičkim ritmovima koji nisu prestajali te sportskim sadržajima i osmjesima ljudi koji su bili tu i ostavili trag u historiji naše priče.

Fakir, Z, Eye, Acim, Miguelle, Mad Mat, Marko Nastić, Dejan Miličević, Van Gogh, Sexy Buttketa i Zlatana su samo neki od izvođača koje je ugostio EXIT 00.

Danas je EXIT festival jedan od najznačajnijih u Istočnoj Evropi. Naravno bajka nije završena, čeka i na vas da dođete i ostavite svoj trag.

www.myexit.org/sarajevo