Muzika
95

Evropska turneja Sanctruma: Sutra u Sarajevu veliki koncert sa Life And Death iz Goražda

Piše: E. A.
Goraždanski Life And Death, bend koji je svoj prvi single posvetio narodu Sirije, održat će dugo očekivani koncert sa "gigantima“ švedske heavy metal scene, bendom Sanctrum.

U ponedjeljak u 21.30 h u klubu "Kaktus" na Skenderiji tako će se desiti dugo planirana svirka dva prijateljska benda u organizaciji booking agencije "Sound by Zlays" koja se potrudila da sve bude dobro isplanirano.

Sanctrum večeras ima nastup na EXIT festivalu sa Fear Factory i Nuclear Assault, a nakon svirke sa Life And Death putuju u Zagreb.

"Frontmen Sanctruma je inače naš zemljak sa Drine, momak iz Višegrada, Irfan Čančar. Zadnjih 10 godina je na čelu jednog od najperspektivnijih skandinavskih metal bendova, što mi je izuzetno drago, neprocjenjivo je vidjeti da ljudi s Balkana prave uspjeh u svijetu. To mi dodatno uliva nadu da i mi možemo postići zavidan uspjeh. Irfan i ja se poznajemo odavno, a spojila nas je ljubav prema muzici kao i ljubav prema domovini. S obzirom da je Irfan autor tekstova Santruma, zajednička prošlost uticala je na to da pjesme oba benda budu antiratne, antirasističke, pune tema koje govore o duhovima prošlosti naše domovine“, izjavio je za Klix, Haris Sijerčić, frontmen i kompozitor benda Life And Death.

Haris dodaje da će atmosfera sutra biti sjajna jer je riječ o kvalitetnoj muzici.

"Cijela ideja oko zajedničkog koncerta postoji jos od 2012. godine i našeg zajedničkog druženja tokom Sarajevo Metal Festa. Izdavanje singla kojeg je Haris napisao i posvetio narodu Sirije, kao i nedavno izdavanje našeg novog albuma "Rot", trećeg po redu, bili su odličan povod da u okviru naše evropske turneje konačno svratimo u BiH, sviramo za sve vas, ali i da Harisova i moja ideja bude sprovedena u djelo“, kazao je Irfan Čančar, frontmen Sanctruma

Pozvao je fanove na veliki koncert švedskog Sanctruma i goraždanskog Life And Death.

"Momci Vam obećavaju super provod pun pozitivne energije i tople atmosfere, a od vas očekujemo da se pojavite u što većem broju. Podržite naše mlade snage, jer ovi momci to itekako zaslužuju. Pokažimo koliko smo dobri domaćini, a vjerujemo da ste svi željni kvalitetne heavy metal svirke“, poručili su.