Muzika
0

"Eurovision Village" Zvanično okupljalište fanova ispred bečke Vijećnice

Klix.ba
Zvanično mjesto susreta svih ljubitelja muzike i Evrovizije od 17. do 23. maja 2015. godine bit će Evrovizijsko selo Eurovision village na trgu ispred gradske vijećnice.

Austrijska radiotelevizija ORF na ovaj način široj javnosti nudi mogućnost da postane dio ove velike muzičke i zabavne manifestacije.

Centralno mjesto "Evrovizijskog sela" čini velika bina gdje će se svakoga dana održavati nastupi popularnih umjetnika iz zemalja učesnica, tematske večeri, porodični program i naravno zajedničko gledanje polufinala i finala Eurosonga na velikom platnu.

Generalni direktor ORF-a dr. Alexander Wrabetz smatra da je trg ispred gradske vijećnice idealna lokacija kako bi se stvorilo živahno mjesto susreta za sve fanove, Bečlije i goste.

Trg ispred vijećnice je tokom cijele godine popularno okupljalište Bečlija i turista. Ovdje se održavaju mnoge velike manifestacije, a najposjećeniji su klizalište na otvorenom Bečki san na ledu sa 650.000 posjetilaca, filmski festival u ljetnom periodu sa 700.000 posjetilaca i božićni sajam kojeg posjeti tri miliona ljudi.