Muzika
0

Eurosong 2004: Iz Istanbula za Sarajevo-X

Sarajevo-X
eurosong.tv
eurosong.tv
Izvještaj povodom večerašnjeg polufinala Eurosonga ekskluzivno iz Istanbula nam je poslao Noah.

Pozdrav svima iz sunčanog i vjetrovitog Istanbula!

Upravo za nekoliko minuta će početi treća i zadnja proba za polufinaliste. Prisustvovao sam probi sinoć i moram reći da je Bosna veoma dobro primljena što se tiče novinara i fanova, a i publike. Deen nastupa sa tri plesačice i dva bek-vokala. Scena je raznobojna, a sa stropa silazi nekoliko disco balls.

U pozadini na ogromnom ekranu se nalazi scena grada kroz koji putujemo kao u helikopteru, a liči na početak spota za pjesmu 'In The Disco'.

Deenov glas je zvučao jako dobro, a čitav nastup je bio nešto čega se da ponositi. Veoma je energičan nastup, puno se pleše i luduje na pozornici tako da se pjesma maksimalno vizuelno dočarava.

Daleko najveći favorit među polufinalistima Eurosonga što se tiče sinoćnje publike (u kojoj se nalazi pola Turaka, pola stranaca) je Srbija i Crna Gora koji imaju veoma efektivan nastup, pun naboja. Oni su naravno jedan od favorita, a među njima vode i Ukrajina te Grčka.

Večeras je polufinale i jedva čekamo naš nastup i rezultate. Sve su delegacije prilično nestrpljive i nervozne tako da se dani čine prilično dugim. Sve su prilike da će se Bosna i Hercegovina kvalifikovati u finale, jer naš nastup i pjesma se nalaze među najupečatljivijim.

Do sljedećeg javljanja! Noah