Muzika
0

Erogene zone u Colosseumu, novi CD unplugged koncerta

Sarajevo-x.com
Nakon uspješnog unplugged DVD-a "Mi nismo isti", sarajevska grupa Erogene zone ovih dana izdala je i audio CD pod istim nazivom. Unplugged DVD sniman je na koncertu koji je održan u maju prošle godine u Bosanskom kulturnom centru u Sarajevu, u povodu deset godina postojanja te grupe.

"Nakon objavljivanja DVD-a našeg live nastupa u BKC-u, reakcije publike bile su odlične i potražnja za tim izdanjem bila je velika. Zato smo odlučili izdati i audioverziju tog nastupa. Na CD-u se nalazi 15 pjesama i mislim da će sa našim fanovima svidjeti“, objasnio je za Sarajevo-x.com Almas Smajlović, frontmen grupe Erogene zone.

Sarajlije će imati priliku da čuju Erogene zone uživo jer bend nastupa u subotu, 24. novembra u klubu Colosseum, a svirka počinje u 22 sata.

"To će biti koncert na kojem ćemo ponovo svirati kao trojka jer nam se vratio bubnjar. Pridružit će nam se i Dijana Taso na violončelu, koja je s nama svirala i na koncertu u BKC-u, a mogući su i drugi gosti", najavio je Almas.

Svoj posljednji album bend je izdao 2003. godine, a nove pjesme su u pripremi.

"Realno, već davno smo trebali snimiti novi album. Mi intenzivno radimo na novim pjesmama, ali kada će to tačno biti, ne mogu reći jer na izlazak novog albuma utiče mnoštvo faktora. Ja bih najviše volio da promijenim sredinu kako bismo snimili nešto novo, da odem negdje drugo i da se posvetim samo tome“, objasnio je Almas.