Muzika
21

Erogene zone najavile drugačiji show od ranijih

Piše: A. U.
Foto: Davorin Sekulić/Klix.ba
Foto: Davorin Sekulić/Klix.ba
Na četvrtom koncertu u organizaciji Muzičke scene Kaktus, nastupit će sarajevska grupa Erogene Zone, uz podršku mladog benda S.P.U.K. (Sreća pojedinca – Uspjeh kolektiva).

Koncert će se održati u amfiteatru Doma mladih, večeras u 20 sati i 30 minuta. Ulaznice koštaju 10 KM, a u njih je uračunata i konzumacija pića u iznosu od 2 KM.

"Posljednji koncert smo imali prije nekih sedam, osam mjeseci u Slogi te smo sada nabrijani i jedva čekamo da sviramo. Pogotovo zato što nikada ranije nismo svirali u ovom prostoru. Prostor je intiman i akustičan i jedva čekamo da sviramo u njemu. Očekujemo i dosta ljudi iz drugih gradova i pripremamo malo drugačiji show nego inače. Svirat ćemo neke stvari koje jako rijetko ili nikada ne sviramo na koncertima, a neke pjesme ćemo svirati u nekom elektro fazonu“, najavio je za Klix.ba Almas Smajlović, frontmen Erogenih Zona.

Podsjetimo, projekat Muzička scena Kaktus pokrenut je sa namjerom oživljavanja tradicije nekadašnjeg kultnog kluba Kaktus, koji je do 1992. godine egzistirao u sklopu Doma mladih i gdje su svoje prve nastupe imali brojni, danas etablirani bh. izvođači.

Do sada su, u okviru ovog projekta, nastupili Billy Andol i Basheskia Edward EQ, Sniženo vladanje i Letu Štuke te Velahavle i DJ-evi El Karinho i Djarmah.

U predstojećem periodu će u Domu mladih biti održano još 11 koncerata, na kojima će nastupati afirmirani bh. muzičari, ali će svoju priliku da se predstave publici dobiti i bh. bendovi nove generacije. Na svakom koncertu će nastupiti po jedan afirmirani bend / izvođač, najmanje jedan bend / izvođač u usponu, te DJ-evi koji će publiku zabavljati prije početka, u pauzama i na kraju koncerata.

Izvođači koji će nastupiti u okviru Muzičke scene Kaktus u mjesecu maju bit će uskoro najavljeni.

Sponzori projekta Muzička scena Kaktus su Sarajevsko pivo, Coca-Cola i Jaegermeister, a medijski partneri su Antena Sarajevo, Klix.ba i Sarajevo Navigator.