Koncert za 1. maj
0

Erogene zone, Elvis J. Kurtović i Nedim u Domu mladih

FENA
Almas Smajlović
Almas Smajlović
Savez samostalnih sindikata BiH (SSSBiH) i njegova Sekcija mladih i ove godine će prigodnim programom obilježiti 1. maj, Međunarodni praznik rada pod sloganima "Stvorili smo šansu, idemo dalje - pridružite nam se" i "Dostojanstven rad za dostojanstven život".

Centralni događaj bit će već tradicionalni Prvomajski koncert u Domu mladih Skenderija koji organizira Sekcija mladih Saveza samostalnih sindikata BiH.

Koncert počinje u 21 sat, a nastupit će "Erogene zone" sa specijalnim gostima Elvisom J. Kurtovićem i Nedimom.

"Ovim koncertom već četvrtu godinu zaredom želimo skrenuti pažnju da su mladi tu i da žele dostojanstven rad za dostojanstven život te, također, ukazati na njihov nezavidan položaj", rekao je danas na pres-konferenciji u Sarajevu predsjednik Sekcije mladih SSSBiH Igor Tokić.

Ulaz na koncert, kako je istaknuto, bit će besplatan, a podjela karata vršit će se u prostorijama Saveza samostalnih sindikata BiH te u "Operi", "Etno klubu" i "Queenu".

Predsjednik SSSBiH Ismet Bajramović istaknuo je da će u sklopu obilježavanja 1. maja u nedjelju u 9 sati na Vilsonovom šetalištu, u partnerstvu s Gradskom upravom Grada Sarajeva, biti postavljen punkt i upriličeno druženje s građanima uz kafu, dok će u 10 sati u Domu Sindikata biti održana sjednica Glavnog odbora Sindikata BiH kojoj će prisustvovati predsjednici svih granskih sindikata pri Savezu i brojni drugi sindikalni aktivisti.

Na sjednici će, kako je kazao, biti riječi o dosadašnjim aktivnostima Sindikata BiH i daljim namjerama ove najmasovnije organizacije radnika u BiH.

Frontmen grupe "Erogene zone" Almas Smajlović kazao je da očekuje dobru zabavu i da podržava ideje Sindikata BiH, dodavši da su i muzičari zainteresovani za prava iz radnog zakonodavstva.

"Mi smo svakako u ideji Sindikata", kazao je on.

U nedjelju će, kako je najavljeno, Sekcija mladih SSSBiH promovirati i priručnik o osnovnim pravima iz radnog zakonodavstva.