Muzika
0

Eric B. & Rakim: Paid In Full - hip hop klasik u drugom izdanju

Klix.ba
Eric B. & Rakim u danima slave
Eric B. & Rakim u danima slave
Jedan od ključnih albuma ranog perioda hip hopa ponovno je izdan, i to u obliku dvostrukog, luksuznog CD izdanja. Na njemu ćete naći mnoštvo remiksa, a cappella, instrumentala, spotova, a tu će biti i sadržajna knjižica s esejima.

Kada se govori o hip hop klasicima sigurno nije riječ o, bez obzira na njihov kvalitet, o Eminemovom Slim Shady LP-u ili Blueprintu od Jay-Z-a.

Pa tako dok dođe vrijeme da se isto uradi i sa legendarnim albumima kao što su 'The Chronic', 'Criminal Minded' ili prvim stvarima Run-DMC-ja i Public Enemyja, Universal je uz veliku medijsku pažnju izbacio dvostruko, luksuzno opremljeno reizdanje jednog od temelja scene istočne obale, albuma 'Paid In Full', prvijenca dvojca Eric B. & Rakim, koji je upakiran s bonus CD-om remikseva, dub verzija i a cappella te multimedijalnim dodatkom koji sadrži spot za naslovnu pjesmu.

Album 'Paid In Full' postavio je nove standarde, kako u produkciji, tako i u pisanju rima i stilu repanja, čime je Rakim dobio titulu 'God MC'.

Zapanjujuće je koliko neke današnje minimalističke produkcije u namjernom retro stilu, samo dorađene na boljoj opremi i vještije prilagođene novim generacijama, liče ritmovima koje možete čuti na klasicima poput 'I Ain’t No Joke', 'My Melody', 'Move The Crowd'.