Muzika
1

Energična svirka i poznati bendovi zatvorili Mostar Summer Fest

Klix.ba
(Foto: Vanja Čerimagić)
Festivalska atmosfera se i jučer vladala na lokaciji Mostarskog sajma gdje je Mostar Summer Fest od 18 sati otvorio vrata chill out zone sa svojim bogatim sadržajima.

Parni valjak, Kawasaki 3P i Bad Copy za završnu večer Mostar Summer Festa! Užitak je bio uživati u performansu nastupa na svili iz udobnih ležaljki smještenih ispod prepoznatljivog kreativnog šatora uz rashlađeno piće u ruci.

Na glavnom stageu večer je počela nastupom benda Svemir koji su u Mostar stigli iz Zagreba i koji su, svojim nastupom u sjajnom, opuštenom ritmu otvorili zadnju večer četvrtog Mostar Summer Festa.

Nakon Svemira, već svojim pojavljivanjem na stageu, publiku su pošteno razdrmali dečki iz benda Bad Copy koji su uprkos navijačkoj groznici uspjeli na Fest privući sjajnu publiku koja je sat i trideset minuta pratila fantastični trio rimama u stopu.

Atmosfera na Festu je proključala pojavljivanjem Parnog valjka uz prepoznatljive taktove pjesme "Ljubavna" s kojom su počeli svoj dvosatni nastup. Redajući hitove, dobro raspoložena ekipa je sve vrijeme držala publiku u plesnom ritmu koja ih je nagradila bisom i ponovnim vraćanjem na stage, dokazavši tako da Mostar i regija uistinu uživa u kvalitetnoj muzici te da se Parni valjak u ovog gradu već dugo iščekuje.

Uprkos sjajnim nastupima na glavnoj pozornici, i Inkubator stage je imao svoje vjerne fanove koji su sinoć ispratili nastupe Kezz, High5 i Mašnika, uz bend Repetitor koji je svojim nastupom obilježio večer na drugom stageu Festa.

Kawasaki 3P je pokazao kako Festival s razlogom traje do dugo u noć, jer su uspjeli one najenergičnije razdrmati kroz svirku do ranih jutarnjih sati. Već prvim zrakama svitanja, nakon predaha uz tortille i BBQ korner posjetitelji su ispratili još jedno, četvrto izdanje Festa ostavivši uspomene na odličan provod koji poziva na sljedeće izdanje Festa koje nas očekuje narednog ljeta!