Florida
0

Emir & Frozen Camels konačno u studiju

Sarajevo-x.com
Emir Bukovica, lider grupe "Emir & Frozen Camels", od sljedećeg sedmice, pa do kraja jula vrijeme će provoditi u studijima 'DSH' i 'Translucent Records', u Fort Myersu, na Floridi.

Emir i njegova američka postava "smrznutih kamila" koju čine Danny Shepard, Darrell Nutt i Mike Rogers snimit će pjesme, koje će se naći na njihovom novom albumu koji će se na tržištu pojaviti na jesen.

Interesantno je da će jedan od producenata ovog albuma biti Rambo Amadeus, Emirov prijatelj i svakako najoriginalniji i najalternativniji muzičar na ovim prostorima. Rambo Amadeus je već kao izvođač gostovao na prošlom albumu "smrznutih kamila" na pjesmi "Uhljup-Glamour papak", ali će biti interesantno vidjeti šta će se izroditi iz njegove producentske saradnje sa ovom grupom.

Svoj doprinos će dati i Dino Šukalo, BiH producent i muzičar, u čijem studiju "BedRoom" su već ranije snimljene neke pjesme "Emir & Frozen Camelsa".

Na kraju treba naglasiti da će po prvi put grupa "Emir & Frozen Camels" imati i ekskluzivnog izdavača za teritorij Bosne i Hercegovine, a njegovo ime će biti uskoro objavljeno.